cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

SOAP Request Endpoint

Aeri
Contributor II

I think I am having issues with our proxy server but before I try and figure that out, I wanted to see if anyone could confirm if the endpoint for the session token is: https://[domain].gsa.gov/RSAarcher/ws/general.asmx?wsdl/CreateUserSessionFromInstance

Many thanks!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Aeri
Contributor II

Hi, I just wanted to drop a quick note in case someone else comes across this issue in the future. 

The SOAP API endpoint to retrieve the session token is: https://<Domain>/ws/general.asmx

If you use postman to test your call, make sure the Content-Type in the header is set to text/XML (it will default to application/XML which won't work).

Set the request body to this (remember to change the setting to  XML on this page as well):

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><soap:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchemainstance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
<soap:Body>
<CreateUserSessionFromInstance xmlns="http://archer-tech.com/webservices/">
<userName> username </userName>
<instanceName> instance </instanceName>
<password> password </password>
</CreateUserSessionFromInstance>
</soap:Body>
</soap:Envelope>

View solution in original post

6 REPLIES 6

Ilya
Archer Employee
Archer Employee

https://help.archerirm.cloud/610-en/content/api/webapi/createusersessionfrominstance.htm

https://[URL]/RSAarcher/ws/general.asmx?op=CreateUserSessionFromInstance

Aeri
Contributor II

Hi Ilya, 

Thank you. When I attempt a call with this URL I get the response 

'/Default.aspx?aspxerrorpath=/RSAarcher/ws/general.asmx'
 
Do you have any advice?

Ilya
Archer Employee
Archer Employee

Are you sure the path is correct? Maybe you installed without RSAarcher node. But you can find the proper file by access IIS in the web server though.

Aeri
Contributor II

Hi again,

It's my first time working with SOAP APIs. I've been able to connect to the RESTAPI but it doesn't seem to have reporting data. We're a hosted client, would that cause an issue for accessing the web service api? 

It could be that I am getting our end of the URL wrong but not sure how to find the correct one?

Ilya
Archer Employee
Archer Employee

REST API does no work with reports. For SaaS hosted issues you need to contact support.

For checking if your API works, use the tool gently crafted for us by @Jeff:

https://www.archerirm.community/t5/exchange-overviews/archer-api-testing-tool-amp-utility/ta-p/673366

Aeri
Contributor II

Hi, I just wanted to drop a quick note in case someone else comes across this issue in the future. 

The SOAP API endpoint to retrieve the session token is: https://<Domain>/ws/general.asmx

If you use postman to test your call, make sure the Content-Type in the header is set to text/XML (it will default to application/XML which won't work).

Set the request body to this (remember to change the setting to  XML on this page as well):

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><soap:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchemainstance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
<soap:Body>
<CreateUserSessionFromInstance xmlns="http://archer-tech.com/webservices/">
<userName> username </userName>
<instanceName> instance </instanceName>
<password> password </password>
</CreateUserSessionFromInstance>
</soap:Body>
</soap:Envelope>